Почетна страница
Конференција: Детињство без насиља Влада Републике Србије Save The Children

Инфо

Sreda, 17. Jun 2009. Савет за права детета је уз подршку Save the children Norway израдио први нацрт Акционог плана Националне стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља.У... даље »

Četvrtak, 02. April 2009.Савет за права детета је током 2008. године, уз подршку Save the children Norway, израдио предлог Националне стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља коју је Влада... даље »

Ponedeljak, 15. Decembar 2008.  Савет за права детета 10. децембра је започео кампању под слоганом ``Подигнимо руке против физичког кажњавања деце``. Кампања има за циљ не само... даље »

Пројекти

Школа без насиља

Школски узраст деце је увек био повезан различитим врстама насиља – од ударања и гурања до претњи, оговарања или исмевања и потпуног искључивања из групе. У свету пуном насиља у каквом данас живимо, насиље међу децом је на жалост постало тренд. Иако је свима нама познато да се насиље у школама дешава, овај озбиљан социјални проблем се често игнорише. Често се дешава да већина у школама мирно посматра насиље или га подржава и навија... даље »

Школа као пријатељски амбијент за дете

Школа као пријатељска средина за дете (child-friendly school-school) је глобални пројекат Unicefa у који се укључује све већи број земаља у циљу подизања квалитета основног образовања. Концепција школе као пријатељске средине за дете се заснива на: Конвенцији УН о правима детета, на документу Свет по мери детета усвојеном на специјалном заседању Генералне скупштине УН 2002. године, на глобалном програму Образовање за све (тзв. Дакарска декларација) и на Миленијумским развојним циљевима УН... преузми пројекат »