Почетна страница
Конференција: Детињство без насиља Влада Републике Србије Save The Children

Инфо

Četvrtak, 02. April 2009.Савет за права детета је током 2008. године, уз подршку Save the children Norway, израдио предлог Националне стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља коју је Влада... даље »

Ponedeljak, 15. Decembar 2008.  Савет за права детета 10. децембра је започео кампању под слоганом ``Подигнимо руке против физичког кажњавања деце``. Кампања има за циљ не само... даље »

Četvrtak, 24. April 2008.      Савет за права детета Владе Републике Србије, 10. априла представио је Националну стратегију за превенцију и заштиту деце од насиља. Скуп је... даље »

Вести

Савет за права детета израдио први нацрт Акционог плана Националне стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља

Sreda, 17. Jun 2009.

 

Савет за права детета је уз подршку Save the children Norway израдио први нацрт Акционог плана Националне стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља.

У циљу израде реалног, изводивог и одрживог Акционог плана, започет је консултативни процес о предлогу Акционог плана који укључује све релевантне актере у области заштите деце од насиља.

Састанак поводом представљања  прве радне верзије Акционог плана за спровођење Стратегије одржан је 12. јуна. На састанку су активно учешће узели представници низа организација које пружају велики допринос у области спречавања и заштите деце од свих облика злостављања, занемаривања и искоришћавања.

Учесници на састанку су дали конструктивне предлоге за допуну Акционог плана за које се очекује да ће у великој мери унапредити квалитет и делотвнорност овог документа.

Следећи корак у консултативном процесу јесте представљање нацрта на седници Савета за права детета.