Почетна страница
Конференција: Детињство без насиља Влада Републике Србије Save The Children

Инфо

Sreda, 17. Jun 2009. Савет за права детета је уз подршку Save the children Norway израдио први нацрт Акционог плана Националне стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља.У... даље »

Četvrtak, 02. April 2009.Савет за права детета је током 2008. године, уз подршку Save the children Norway, израдио предлог Националне стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља коју је Влада... даље »

Ponedeljak, 15. Decembar 2008.  Савет за права детета 10. децембра је започео кампању под слоганом ``Подигнимо руке против физичког кажњавања деце``. Кампања има за циљ не само... даље »

Вести

Јавно представљање Националне стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља

Četvrtak, 24. April 2008.

 

     Савет за права детета Владе Републике Србије, 10. априла представио је Националну стратегију за превенцију и заштиту деце од насиља. Скуп је отворио Министар рада и социјалне политике и Председник Савета за права детета Расим Љајић.

     Министар је указао на значајне резултате, мукотрпан рад и низ истраживаља који стоје иза ове Стратегије. Поред тога, он је навео и податке који указују на тренд повећања породичног, а посебно вршњачког насиља међу децом и младима што је био и један од разлога да Министарство рада и социјалне политике и Савет за права детета, израде Националну стратегију за превенцију и заштиту деце од насиља. Након уводне речи, презентацију Стратегије одржала је Проф. др Ишпановић која је уједно и руководилац Радне групе која је израдила овај документ.

     Усвајање ове Стратегије представља значајан корак у унапређењу права детета у свим областима.

     На скупу су поред чланова Савета за права детета Владе Републике Србије учествовали и представници УНИЦЕФ-а, невладиних организација и стручњаци који се баве унапређењем положаја деце у Србији.